Sygeforsikring

Forsikring på hund og kat

Hvorfor skal jeg tegne sygeforsikring på min hund eller kat?

 

Når man tager et dyr til sig, har man et ansvar for at tilsikre den bedst mulige behandling i tilfælde af sygdom eller tilskadekomst. I disse tilfælde skal man kontakte sin dyrlæge så hurtigt som muligt, således at dyret kan få den optimale behandling.

Denne hurtigt indsættende og optimale behandling er meget vigtig for dyrets chancer for at komme sig hurtigt uden unødvendige smerter og varige mén.

I mange tilfælde venter dyreejeren med at kontakte dyrlægen af økonomiske årsager. Dette betyder desværre ofte, at dyrlægerne ikke længere har muligheden for at tilbyde dyret den bedst mulige behandling, og i værste tilfælde må aflive den pågældende hund eller kat. Dyret kunne måske være blevet helt rask med den rigtige og hurtigt igangsættende behandling.

Skade på dyret – en dyr omgang!

 

Dyr kan komme til skade alle ugens dage, på alle tider af døgnet og i større eller mindre omfang.

Alt efter skadens art, behandling og tidspunkt kan regningerne komme op på adskillige tusinde kroner. For en stor del dyreejere kan dette være en stor økonomisk udfordring, og i mange tilfælde helt umuligt at betale. Desværre er alternativet for mange en aflivning af deres dyr på trods af en stor kærlighed til dyret.

De økonomiske bekymringer kan man undgå ved at tegne en hunde- eller kattesygeforsikring.

Hvordan tegner man en sygeforsikring på sin hund og kat?

 

Der findes i dag et stort udvalg af forskellige forsikringsselskaber, som tilbyder forsikringer på kæledyr.

I de fleste hvalpe- og killingemapper som tilknyttes dyret ved første dyrlægebesøg i forbindelse med vaccination, vedlægges materiale om diverse forsikringsselskaber som tilbyder kæledyrsforsikring.

Du kan altid henvende dig til os i klinikken, for at få information om sygekasserne.

Når man har fundet sin foretrukne sygekasse udfyldes et spørgeskema om dyret udleveret af forsikringsselskabet. Dette sendes til selskabet, hvorefter man får tilsendt en police samt opkrævning.

Forsikringsbetingelser

 

Da der findes mange forskellige forsikringsselskaber, findes der også mange forskellige bestemmelser.

Vedhæftet er et link med en oversigt over forsikringsselskaber og deres bestemmelser;

https://dyrlaegen.nu/forsikringsoversigt (opdateret 2022)

Dækker de og hvad dækker de?

Forsikring på både hunde og katte har et meget stort dækningsomfang, da de dækker stort set al form for udredning, sygdom og tilskadekomst med få undtagelser, som er nævnt i de enkelte forsikringers betingelser. Selskaberne dækker normalt 80 - 100 % af udgifterne minus en selvrisiko eller en procentvis egenbetaling, alt efter valgt forsikringsselskab.