Neutralisering af kat

Hvorfor skal man neutralisere sin kat?

Der følger altid et ansvar med, når man anskaffer sig et kæledyr. Dit kæledyr er afhængig af dig og er altid overladt til din omsorg, hvad angår sygdom, sundhed og pleje. Det forpligter både sig som dyreejer og os som dyrlæger at varetage dit dyrs bedste ve og vel.

Hvis du ikke har planer om at fylde dit hjem med killinger, er det en god idé, at få neutraliseret din kat.

Hvorfor neutralisere din kat? - Der er mange gode grunde til at lade din kat neutralisere. En intakt hunkat kommer i løbetid flere gange om året, hvilket kan resultere i flere killingekuld årligt. Hun kan få killinger allerede fra hun er et halvt år gammel. Hankatten bliver også kønsmoden når den er et halvt år. En intakt hankat er meget stridslysten, og har et stort territorium. Hans urin lugter meget stærkt, og hvis man holder en intakt hankat indenfor, vil man ofte få problemer med urinmarkering. Hankatten medvirker også til øge antallet af uønskede killinger i nabolaget.

Vaccination, sundhedstjek og ID-mærkning

I dag er vaccination en vigtig faktor i forbindelse med forebyggelse af infektionssygdom hos din kat. Derfor bør din killing vaccineres og sundhedstjekkes. Vi anbefaler dig at få den basisvaccineret, når den er 12 uger med en revaccination ved 16 uger, herefter en gang årligt.

Vi anbefaler, at du får din kat ID-mærket i form af øretatovering (synlig) og/eller chipmærkning (ikke synlig), også selvom din kat er indekat. Vi afliver desværre hvert år bortløbne katte uden ID-mærkning, da ejer ikke kan findes, og Kattens Værn ikke har plads. Indekatte kan også løbe væk f.eks. ved indbrud.

Forsikring og registrering

Er din kat ID-mærket, har du mulighed for at lade den registrere i Det Danske Katteregister og/eller Dansk Katteregister. Ved registrering har du mulighed for at efterlyse din kat, hvis den løber væk. Når din kat er ID-mærket, har du tilmed mulighed for at tegne en sygeforsikring, som hjælper dig økonomisk, hvis den bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Vi anbefaler Dyrekassen Danmark (www.dyrekassen.dk).

VetPlan

Vi ved, hvor meget dit kæledyr betyder for dig, og derfor har vi lavet en sundhedsplan. VetPlan er udviklet på dyreejeres opfordring og handler om tryghed og sikkerhed for dig og dit kæledyr.

Forebyggende sundhedspleje er grundlaget for et langt og sundt liv. Sundhedsplanen indeholder bl.a. regelmæssige sundhedsundersøgelser, visse vaccinationer efter dyrlægens skøn og tandtjek udført af vores kompetente dyrlæger eller veterinærsygeplejersker.

Med VetPlan spreder du de udgifter, du har på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger via betalingsservice.