Vaccination af katte

Det anbefales at alle hunde og katte bliver vaccineret. Når man vaccinerer gives en kontrolleret lille mængde af det sygdomsvoldene virus eller bakterie. På den måde sættes dyrenes immunforsvar i gang med at danne antistoffer imod sygdommene. Så er de forberedt hvis de skulle blive udsat for smitte.

Når man får sin kat vaccineret hjælper man både sin egen kat, men samtidig også andre katte fordi smittepresset (antal af virus og bakterier i omløb) holdes nede.

Det er vigtigt, at et dyr er sundt og raskt inden det bliver vaccineret. Hvis et sygt dyr bliver vaccineret kan det blive endnu mere sygt fordi vaccinen vil lægge beslag på et del af immunforsvaret ligesom den sygdom dyret har i kroppen i forvejen. Derfor starter et vaccinationsbesøg ved dyrlægen altid med at dyret sundhedstjekkes. Det aftales imellem dyrlæge og dyreejer hvilke sygdomme dyrene skal vaccinere imod.

Hvad kan vi vaccinere katte imod?

Kattesyge - Er en virussygdom, som angriber både knoglemarv, lunger og tarmkanal, sygdommen får oftest et dødeligt udfald.

Katteleukæmi - Er en virussygdom, som angriber både røde og hvide blodlegemer og katte.

Rhinotrahceitis - Skyldes et herpevirus og giver sygdom i de øvre luftveje, værst hos killinger, meget smitsomt.

Calicivirus - Er en virussygdom, som giver symptomer i de øvre luftveje, værst hos killinger, meget smitsomt.

Rabies - Ved rejse til udlandet skal både hunde og katte have en gyldig rabiesvaccine, et kæledyrspas og være chipmærkede. Specifikke regler for de enkelte lande kan findes på www.fvst.dk  vælg ”dyr” og herunder ”rejse med kæledyr”